
- 30m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 lžička |
1 lžička |
400 ml |
400 ml |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na proužky nebo na kolečka.
-
Osolíme a uvaříme ve vývaru.
-
Podáváme ozdobenou lžící zakysané smetany.
Makronutrienty
76%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 144 kJ | 568 kJ |
Kalorická hodnota | 34,4 kcal | 136 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,2 g
2,56 g |
24,5 g
10,1 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,62 SVJ | 2,45 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,876 g
0,405 g |
3,46 g
1,6 g |
Bílkoviny | 1,12 g | 4,44 g |
Sůl | 0,914 g | 3,61 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů