Zapékané brambory zná každý, ale co si je udělat trochu jinak? S červenou řepou získají specifickou chuť a barvu. Pojďme tedy na to.
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
900 g |
900 g |
200 g |
200 g |
100 g |
100 g |
180 g |
180 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
Na posypání | |
---|---|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Nakrájíme všechny ingredience (brambory, řepa, mrkev a cibule), cibuli na kolečka ostatní na kostičky. Poté přidáme 2 kávové lžičky majoránky a 1 kávovou lžičku kmínu. Vše zakápneme olejem a promícháme. Podle chuťi můžete posolit a přidat česnek. Dáme do zapékací mísy a necháme zapéct při teplotě 250°C asi 45 min.Poslední krok je, že vše posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.
Makronutrienty
68%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 434 kJ | 1 646 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 393 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
1,78 g |
58,3 g
6,74 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 5,83 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,87 g
1,29 g |
14,7 g
4,88 g |
Bílkoviny | 3,37 g | 12,8 g |
Sůl | 0,615 g | 2,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů