Zapékané brambory zná každý, ale co si je udělat trochu jinak? S červenou řepou získají specifickou chuť a barvu. Pojďme tedy na to.
- 45m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
|
900 g |
900 g |
|
200 g |
200 g |
|
100 g |
100 g |
|
180 g |
180 g |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
| Na posypání | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Nakrájíme všechny ingredience (brambory, řepa, mrkev a cibule), cibuli na kolečka ostatní na kostičky. Poté přidáme 2 kávové lžičky majoránky a 1 kávovou lžičku kmínu. Vše zakápneme olejem a promícháme. Podle chuťi můžete posolit a přidat česnek. Dáme do zapékací mísy a necháme zapéct při teplotě 250°C asi 45 min.Poslední krok je, že vše posypeme nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.
Makronutrienty
70%
15%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 412 kJ | 1 555 kJ |
| Kalorická hodnota | 98,5 kcal | 372 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
15,5 g
1,79 g |
58,3 g
6,74 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,55 SVJ | 5,83 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,23 g
1,19 g |
12,2 g
4,5 g |
| Bílkoviny | 3,39 g | 12,8 g |
| Sůl | 0,618 g | 2,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














