Zapečený květák s lněným semínkem

Zdena

Zapečený květák s lněným semínkem

Připravte si jednoduchý a rychlý oběd či večeři. Recept je vhodný pro různé typy stravování, a pokud máte chuť na něco bezmasého, je to ideální volba. A kdyby by vám v receptu přece jen maso chybí, můžete zprudka osmahnout slaninu, kuřecí či vepřové maso pokrájené na nudličky a přidat do květákové směsi před zapečením. Fantazii se meze nekladou :)

Postup přípravy

  1. Nejprve spařte lněná semínka vařící vodou např. v menší zavařovací sklenici tak, aby semínka byla ponořená ve vodě a voda byla cca 1cm nad úrovní semínek. Sklenici zavřete víčkem, zabalte do peřin nebo do deky a nechte semínka pěkně nabobtnat cca 15 - 30minut.

    Květák omyjte, krátce povařte v osolené vodě s jablečným octem - cca 5 minut. Poté květák nastrouhejte na hrubém struhadle nebo nasekejte.

  2. Ke květáku přidejte vejce, nastrouhanou mozzarellu, lněné semínko a ochuťte, můžete přidat i jiné oblíbené koření a čerstvé bylinky.

  3. Květákovou směs dejte do zapékací mísy, posypte brynzou a dejte zapéct nejprve s poklicí cca na 20minut. Poklici sundejte a pečte odkryté cca 10minut - my pekli při teplotě 190st.C. Dobu a teplotu pečení přizpůsobte konkrétní troubě.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte