Už se objevují první nesmělé náznaky houbařské sezóny, takže vymetu mrazák a budu doufat, že porostou...
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Těstoviny | |
---|---|
500 g |
500 g |
500 g |
500 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
400 g |
400 g |
6 kusů |
6 kusů |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
500g těstovin (suchých, v syrovém stavu), cca 500g mražených hub, 1 cibule (nadrobno), sůl, drcený kmín, mletý černý pepř, cca 400g uzeného masa (dávám uvařený uzený ocásek (na kostičky), 6 vajec, 1 kelímek smetany ke šlehání, sádlo, sekaná petrželka.
-
Vezmeme si arch pečícího papíru, zmačkáme ho, namočíme v teplé vodě, vyždímáme a opatrně opět roztáhneme a vysteleme s ním připravený pekáč. Tahle vychytávka se hodí zejména těm, kteří nechtějí po jídle drhnout připečené zbytky těstovin a vajec z pekáče.
-
Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě (já je vařím ve vývaru z uzeného masa) a poté scedíme. Houby podusíme na cibulce, přidáme kmín, pepř a sůl dle chuti. Uzené maso uvaříme, obereme od kosti a nakrájíme na kostičky.
-
Vše společně promícháme společně se syrovými vejci, petrželkou a smetanou, vsypeme do pekáče, který jsme si vyložili pečícím papírem nebo vymazali sádlem a pečeme asi 40 minut na 180 stupňů.
Makronutrienty
56%
25%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 775 kJ | 2 993 kJ |
Kalorická hodnota | 185 kcal | 715 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
21,1 g
1,24 g |
81,4 g
4,78 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,11 SVJ | 8,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,96 g
3,21 g |
26,9 g
12,4 g |
Bílkoviny | 9,29 g | 35,9 g |
Sůl | 0,87 g | 3,36 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů