Brokolice, brokolice a zase brokolice. Máme ji prostě rádi a opět se nám jí sešlo v lednici nějak moc. Procházela jsem se po bytě a přemýšlela jsem, co s ní provedu. Polévku jsem už měla v hlavě poskládanou a na sporák se mi už téměř nic nevešlo. Řekla jsem si, že si uvolním ruce a uděláme si rychlovku v troubě.
- 45m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
250 g |
250 g |
160 g |
160 g |
2 kusy |
2 kusy |
3 kusy |
3 kusy |
vařených 6 lžic |
6 lžic |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Do vody si dáme vařit na 5 minut brokolici, kterou dáme pro zachování barvy po uvaření hned do studené vody.
-
Mezitím si orestujeme na Českém Ghí bílou cibuli. Očistíme a pokrájíme ostatní zeleninu a dáme do zapékací mísy, přidáme 6 lžic vařených jáhel, pokrájenou petrželovou nať, orestovanou cibulku a uvařenou brokolici, osolíme. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme rozkvrdlané, lehce osolené vajíčko, které ještě zapečeme.
-
Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, dejte na ni alobal ať se zelenina nevysuší. Vejce již zapékáme bez překrytí.
-
Připravovala jsem i pro syna, nekořenila jsem, můžete přidat pepř, Mahá koření atd.
Makronutrienty
72%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 124 kJ | 826 kJ |
Kalorická hodnota | 29,7 kcal | 198 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,65 g
1,45 g |
37,5 g
9,65 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,565 SVJ | 3,75 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,464 g
0,097 g |
3,08 g
0,644 g |
Bílkoviny | 1,68 g | 11,2 g |
Sůl | 0,332 g | 2,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů