Zapečená brokolice se zeleninou a jáhličkami na Českém Ghí

Na vlně chuti

Zapečená brokolice se zeleninou a jáhličkami na Českém Ghí

Brokolice, brokolice a zase brokolice. Máme ji prostě rádi a opět se nám jí sešlo v lednici nějak moc. Procházela jsem se po bytě a přemýšlela jsem, co s ní provedu. Polévku jsem už měla v hlavě poskládanou a na sporák se mi už téměř nic nevešlo. Řekla jsem si, že si uvolním ruce a uděláme si rychlovku v troubě.

Postup přípravy

  1. Do vody si dáme vařit na 5 minut brokolici, kterou dáme pro zachování barvy po uvaření hned do studené vody.

  2. Mezitím si orestujeme na Českém Ghí bílou cibuli. Očistíme a pokrájíme ostatní zeleninu a dáme do zapékací mísy, přidáme 6 lžic vařených jáhel, pokrájenou petrželovou nať, orestovanou cibulku a uvařenou brokolici, osolíme. Dáme do rozehřáté trouby a pečeme na 200°C do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme rozkvrdlané, lehce osolené vajíčko, které ještě zapečeme.

  3. Pokud nemáte zapékací mísu s víkem, dejte na ni alobal ať se zelenina nevysuší. Vejce již zapékáme bez překrytí.

  4. Připravovala jsem i pro syna, nekořenila jsem, můžete přidat pepř, Mahá koření atd.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte