Chcete rychlou snídani nebo jídlo vhodné na cesty? Připravte si domácí paštiku. Je to jednodušší, než by se mohlo zdát.
Jedním z mých oblíbených receptů na domácí paštiku je tento na vepřovou paštiku z pomalého hrnce.
- 6h:15m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Paštika (cca 1 kg) | |
|---|---|
|
1 kg |
1 kg |
|
0,5 kg |
0,5 kg |
|
100 g |
100 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
2 lžičky |
2 lžičky |
|
3 snítky |
3 snítky |
Postup přípravy
-
1. Játra a maso nakrájíme na menší kusy a dáme do nádoby pomalého hrnce.
2. Přidáme ostatní ingredience a vaříme na stupni II 4 hodiny.
3. Poté rozmačkáme a vaříme další 2 hodiny.
-
Nakonec vše rozmixujeme a nandáme do sklenic, ve kterých skladujeme ideálně v lednici.
Makronutrienty
4%
45%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 1 035 kJ | 1 679 kJ |
| Kalorická hodnota | 247 kcal | 401 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
1,61 g
0,006 g |
2,61 g
0,01 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,161 SVJ | 0,261 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
19,3 g
5,82 g |
31,3 g
9,45 g |
| Bílkoviny | 17 g | 27,7 g |
| Sůl | 0,995 g | 1,62 g |














