Další úprava krevet, s lowcarb přílohou - různé zeleniny doplní barvu i vitamíny na talíři.
Děkujeme Jozefu Kabátovi za recept :)
- 1h:20m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
300 g |
300 g |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
2 kusy |
4 kusy |
4 kusy |
5 cm |
5 cm |
2 hrsti |
2 hrsti |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Krevety jsem rozmrazil a naložil do olivového oleje se strouhaným zázvorem a protlačeným česnekem, cca na 1 hodinu.
-
Mezitím jsem si nakrájel zeleninu a postupně na pánvi, na sádle pekl. Nakonec jsem upekl na té samé pánvi krevety, pustí vodu, tak jsem ji slil a opekl. Zázvoru se není třeba bát, tepelnou úpravou ztratil štiplavost, ale chuť zůstala. Někdo marinuje ještě v citrónové šťávě, já na rybách citron nemám rád, tak proto tam není.
Makronutrienty
40%
42%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 268 kJ | 977 kJ |
Kalorická hodnota | 63,9 kcal | 233 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,42 g
1,95 g |
19,8 g
7,11 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,542 SVJ | 1,98 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,43 g
0,484 g |
8,88 g
1,77 g |
Bílkoviny | 5,75 g | 21 g |
Sůl | 0,365 g | 1,33 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů