
Ráda vařím rychlovky.
- 30m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Játra | |
---|---|
300 g |
300 g |
1 kus |
1 kus |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
200 ml |
200 ml |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno, Podlijeme trochou vývaru, přidáme kmín, papriku a necháme na mírném ohni dusit, než si připravíme játra.
-
Játra očistíme, umyjeme a nakrájíme na plátky přibližně 0,5 cm silné.
·Vložíme do hrnce k cibuli a dusíme cca 10 minut.
-
Ve studené vodě rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. V případě potřeby podlijeme vývarem a vaříme ještě cca 10 minut.
-
Nakonec osolíme. (nesolíme během vaření, aby játra neztvrdla).
Servírujeme s rýží, a čerstvou zeleninou. (pórek, polníček, rajčata, paprika).
Makronutrienty
22%
64%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 344 kJ | 683 kJ |
Kalorická hodnota | 82,2 kcal | 163 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,88 g
0,746 g |
7,69 g
1,48 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,388 SVJ | 0,769 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
2,51 g
0,813 g |
4,97 g
1,61 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 22,1 g |
Sůl | 1,4 g | 2,78 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů