- 15m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omáčka | |
---|---|
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 ml |
100 ml |
Květáková "rýže" | |
120 g |
120 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
natvrdo 3 kusy |
3 kusy |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemno nakrájenou cibuli, orestujeme a vložíme rozpůlená vejce. Osolíme, opepříme a posypeme kari a přidáme prolisovaný česnek. Vejce otočíme a zalijeme smetanou či mlékem a přisypeme strouhaný sýr. Promícháme a necháme sýr rozpustit. Odstavíme.
-
Květák: Na másle zpěníme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhaný syrový květák, česnek, sůl a pepř. Orestujeme za stálého míchání a podle potřeby trošku podlijeme vodou.
Makronutrienty
24%
32%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 478 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 114 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,42 g
2,28 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,442 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,25 g
4,72 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 6,01 g | 0 g |
Sůl | 0,588 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů