Sytá obědová lowcarb polévka :)
Nádherný víkend přeji @hrisny_lowcarb
https://www.instagram.com/hrisny_lowcarb...
- 1h
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Polévka | |
|---|---|
|
200 g |
200 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
3 kuličky |
3 kuličky |
|
3 kuličky |
3 kuličky |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,2 lžičky |
0,2 lžičky |
| Cottage chléb | |
|
200 g |
200 g |
|
3 kusy |
3 kusy |
|
100 g |
100 g |
|
mák, nadrcené kešu, slunečnicová semínka, bílý sezam, lněné semínko 130 g |
130 g |
|
mouka mandlová z mandlových jader 70 g |
70 g |
|
40 g |
40 g |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 2 lžičky |
2 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Maso se zeleninou a kořením zalijeme vodou a vaříme alespoň hodinu. Poté vývar scedíme, zeleninu a maso nakrájíme, vrátíme do hrnce, přidáme česnek a ještě chvíli povaříme, dosolíme a dopepříme dle potřeby.
-
Chleba: Vše společně rozmixujeme v mixéru a nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Pečeme na 175 stupňů, propečenost zkoušíme špejlí (čas jsem bohužel nestopovala, ale minimálně 45 minut až hodina).
Makronutrienty
30%
32%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 656 kJ | 3 068 kJ |
| Kalorická hodnota | 157 kcal | 733 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
8,22 g
1,79 g |
38,5 g
8,39 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,822 SVJ | 3,85 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
2,29 g |
48,9 g
10,7 g |
| Bílkoviny | 8,64 g | 40,4 g |
| Sůl | 1,23 g | 5,77 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














