Cheeseburger - LC

Laduš

Hamburger nemusí vždy znamenat junk food. Pokud si ho uděláte doma, použijete kvalitní suroviny, přidáte zeleninu a sami si upečete nějakou zdravější housku (v mém případě nízkosacharidovou), pochutnáte si na zdravém a výživném jídle. :)

Postup přípravy

  1. Složení: LC houska, spodní díl potřený majonézou, horní díl hořčicí, ledový salát, zavařené okurky, burger, plátkový polotvrdý sýr Président Gouda for burgers, rajče a přítel tam měl ještě cibuli, já syrovou nesnáším. Plus ještě nějaká ta syrová zelenina kolem.

  2. Burgery: Vše jsem důkladně prohnětla rukou, pak jsem rozdělila na čtyři části, ze kterých jsem vytvarovala koule. Z těch jsem udělala rovnoměrné placky, které jsem usmažila na tuku na pánvi.

    Dobře se to dělá navlhčenýma rukama.

    Po usmažení jsem je položila na talíř s papírovými utěrkami, aby se odsál přebytečný tuk.

  3. Housky: Sýr jsem nastrouhala najemno. Přidala jsem sůl, prášek do pečiva, mandlovou mouku a vejce. Vše jsem důkladně promíchala. Jelikož bylo těsto ještě příliš mokré, přidala jsem psyllium. Pak jsem těsto znovu propracovala rukou a nechala nějakou dobu odstát.

    Těsto jsem rozdělila na dvě části, udělala z nich bochánky, které jsem potřela rozšlehaným vajíčkem a posypala sezamem.

    Pekla jsem v troubě asi tři čtvrtě hodiny.

    Poznámka: housky jsou velmi vydatné a syté. Takže je možno klidně udělat z těsta i čtyři menší.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte