Rychlé a velmi dietní jídlo plné bílkovin.
- 25m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
400 g |
400 g |
1 kus |
1 kus |
200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
2 stroužky |
2 stroužky |
1 lžíce |
1 lžíce |
4 lžíce |
4 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 oříšky |
2 oříšky |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájíme na podobně velké kousky. Pak si připravíme marinádu - utřeme česnek, nastrouháme zázvor, přidáme olivový olej, citronovou nebo limetkovou šťávu, pepř a sůl. V marinádě obalíme tresku i zeleninu.
Vložíme do alobalu a zabalíme do dvou balíčků. Pečeme na 200°C cca 15 minut.
-
Nakonec v horkém pokrmu necháme rozpustit oříšek másla.
Makronutrienty
18%
50%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 403 kJ | 1 427 kJ |
Kalorická hodnota | 96,3 kcal | 341 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,21 g
0,212 g |
11,4 g
0,751 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,321 SVJ | 1,14 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,72 g
11,8 g |
20,3 g
41,9 g |
Bílkoviny | 8,95 g | 31,7 g |
Sůl | 1,46 g | 5,17 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů