Trocha italské chuti.
- 15m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
200 g |
200 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 kus |
1 kus |
5 kusů |
5 kusů |
rajčata sterilovaná, krájená, drcená 200 g |
200 g |
2 lžíce |
2 lžíce |
sýr parmazánového typu, strouhaný 30 g |
30 g |
Postup přípravy
-
Mrkev, cibuli a česnek nastrouháme nebo nadrtíme na jemno. Přidáme rajčata a kečup. Z klobásy vytlačíme maso a na pánvi rozmačkáme, aby nám nezůstaly velké kusy.
-
Přidáme 0,5 hrnku vody a dusíme. Nemusíme solit, pepřit, ani nijak dochucovat. Stačí koření v klobáse a kečupu.
-
Když je tekutina v omáčce vyvařená, přimícháme vařené těstoviny a servírujeme. Na talíři posypeme parmezánem.
Makronutrienty
30%
26%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 706 kJ | 2 757 kJ |
Kalorická hodnota | 169 kcal | 659 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,24 g
5,06 g |
32,2 g
19,8 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,824 SVJ | 3,22 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,4 g
6 g |
48,3 g
23,4 g |
Bílkoviny | 7,28 g | 28,4 g |
Sůl | 1,34 g | 5,24 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů