
Rychlý, teplý a nenáročný podzimní salát. Je moc dobrý a hotovo je za pár minut:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
150 g |
150 g |
50 ml |
50 ml |
1 stroužek |
1 stroužek |
1 špetka |
1 špetka |
2 snítky |
2 snítky |
1 lžíce |
1 lžíce |
10 g |
10 g |
Postup přípravy
-
Červenou řepu nakrájíme na kostky. Prohřejeme na pánvi se lžicí balzamikového octa.
-
Mezitím ušleháme tvaroh s nivou, trochou mléka, utřeným česnekem a pepřem.
Nasekáme petrželku a ořechy.
Na talíř nejdříve vrstvíme červenou řepu, potom uřenou nivu. Posypeme bylinkami a ořechy.
Makronutrienty
38%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 437 kJ | 1 804 kJ |
Kalorická hodnota | 104 kcal | 431 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,77 g
5,81 g |
32,1 g
24 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,777 SVJ | 3,21 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,06 g
2,58 g |
20,9 g
10,6 g |
Bílkoviny | 7,54 g | 31,1 g |
Sůl | 0,633 g | 2,61 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů