TELECÍ ZÁVITKY NA HRUBOZRNNÉ HOŘČICI

Danula

Účastní se soutěže: Grilovací sezóna

TELECÍ ZÁVITKY NA HRUBOZRNNÉ HOŘČICI

Tak dneska jsem těm svým masožroutům zamotala hlavu kouskem zamotaného mladého hovězího. :D

Nevím proč, ale vždycky je tak trochu potěší, když na talíři nepřistane jen obyčejné "placaté" maso.

Postup přípravy

  1. Telecí karé není příliš vysoké, proto jsem řezala vždy 1cm silný plátek, ale nedokrojila až na podložku a teprve druhý plátek dokrojila celý. Vzniknou takové "knížečky, které se otevřou, rozloží na podložku a důkladně rozklepou.

  2. Naklepané maso z obou stran osolíme, opepříme a z vnitřní strany potřeme hrubozrnnou hořčicí, navrch položíme plátek či dva anglické slaniny a zamotáme jako ptáčky. Já zajistím dvěma párátky, aby se nerozmotávaly (lze ovázat nití nebo použít skřipce).

  3. Zprudka orestujeme na sádle ze všech stran, urovnáme do papiňáku, do rozpálené pánve vlijeme trochu vody a vzniklou šťávu nalijeme na maso, přidáme ještě tolik vody, aby bylo maso ponořené, přidáme kostku Masoxu, 2 lžičky hrubozrnné hořčice, hrnec uzavřeme a vaříme asi 40 minut. Pak hrnec vypneme a necháme dojít.

  4. Maso z hrnce vyjmeme a uložíme stranou. Do hrnku odebereme trochu vývaru a necháme zchladnout. Poté ve vychladlém vývaru rozkvedláme trochu hladké mouky a omáčku vzniklou "záklechtkou" zahustíme. Necháme ještě asi 10 minut provařit, dosolíme, dochutíme sojovou omáčkou a opepříme podle chuti.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte