Telecí ossobuco na víně s krémovým risottem

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

Telecí ossobuco na víně s krémovým risottem

Telecí maso je trochu sváteční oběd, o to větší požitek z něj máme...s krémovým risotem je výtečné a zdravé jídlo.

Postup přípravy

  1. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pomalého hrnce přidáme větvičku rozmarýnu. Podlijeme 0,5 dcl vody a 0,5 dcl vína. Pomalíme 7 hodin na L.

  2. Cibuli nakrájíme na jemno, vložíme do hrnce, přidáme rýži, rozmarýn podlijeme trochou vývaru a vaříme, až je rýže měkká. Vývar přidáváme postupně podle potřeby a během vaření risotto mícháme.

  3. Když je rýže měkká, přidáme naposled vývar tak, abychom měli řidší konzistenci. Přidáme všechny sýry a mícháme, až se rozpustí. Risotto není obvykle nutné solit, stačí sůl v sýrech a vývaru.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte