Výborný lowcarb dezert na pohoštění ke kávě :)
Pokud se vám recept líbí, budu ráda za sledování a sdílení i na mém Instagramu :
https://instagram.com/hrisny_lowcarb?igshid=NGExMmI2YTkyZg==
- 30m
 - 10 kusů
 - středně obtížné
 
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
| 
										 mouka mandlová z mandlových jader 150 g  | 
									150 g | 
| 
										
																				 50 g  | 
									50 g | 
| 
										
																				 1 kus  | 
									1 kus | 
| Ganache | |
| 
										
																				 100 g  | 
									100 g | 
| 
										
																				 200 ml  | 
									200 ml | 
| 
										 máslo z lískových oříšků, krém na dno košíčku 70 g  | 
									70 g | 
Postup přípravy
- 
																													
Máslo si rozpustíme a přilijeme k mandlové mouce, přidáme vajíčko a vypracujeme kompaktní těsto. Těsto vtlačíme do formiček a pečeme na 190 dozlatova (cca 10 minut).
 - 
																													
Smetanu ohřejeme (do bodu varu) a nalijeme na nakousky nalámanou čokoládu, společně rozmícháme dohladka.
Do tartaletek dáme lžičku ořechového másla a rozetřeme na spodek tartaletky. Zalijeme ganache, ozdobíme lyoovocem a mátou, necháme zatuhnout v lednici.
 
Makronutrienty
21%
14%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus | 
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 2 024 kJ | 1 265 kJ | 
| Kalorická hodnota | 484 kcal | 302 kcal | 
| 
							Sacharidy
															 z toho cukry  | 
						
							14,7 g
															 6,23 g  | 
						
							9,19 g
															 3,89 g  | 
					
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,47 SVJ | 0,919 SVJ | 
| 
							Tuky
															 z toho nasycené mastné kyseliny  | 
						
							44,4 g
															 16,2 g  | 
						
							27,7 g
															 10,1 g  | 
					
| Bílkoviny | 9,69 g | 6,05 g | 
| Sůl | 0,092 g | 0,058 g | 
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
 - 3. Vejce a výrobky z nich
 - 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
 - 7. Mléko a výrobky z něj
 - 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
 
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů

							
							
							












