Jednoduché a velmi chutné jídlo ze základních surovin, které navíc budete mít připravené během několika málo minut. Ideální oběd nebo večeře pokud nestíháte, ale nechcete se odbývat, co se týká jídla :-)
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
|
150 g |
150 g |
|
3 hrsti |
3 hrsti |
|
75 g |
75 g |
|
50 g |
50 g |
|
30 g |
30 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 g |
2 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Rozpálím pánev a velmi lehce ji potřu přepuštěným máslem (dobře snáší vysoké teploty). Na pánev položím plátky sýru halloumi a na mírnějším plameni restuji dozlatova z obou stran. Mezitím si připravím přílohu. Polníček, rajčata, papriku a ředkvičky omyju, případně nakrájím na menší kousky. Salát jsem ochutila pouze solí, pepřem, špetkou sušené bazalky, lněným olejem a citronovou šťávou.
Makronutrienty
13%
37%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 689 kJ | 2 477 kJ |
| Kalorická hodnota | 165 kcal | 592 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,24 g
0,9 g |
11,7 g
3,24 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,324 SVJ | 1,17 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
12,9 g
8,54 g |
46,4 g
30,7 g |
| Bílkoviny | 9,53 g | 34,3 g |
| Sůl | 0,972 g | 3,49 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














