
Efektní a rychlá nízkosacharidová (low carb) roláda, jako zdravý dezert ke kávě či chutné pohoštění, dárek...
- 20m
- 12 kusů
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Světlé těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
15 g |
15 g |
2 kusy |
2 kusy |
Tmavé těsto | |
4 kusy |
4 kusy |
2 lžíce |
2 lžíce |
kakaový prášek, holandské kakao 2 lžíce |
2 lžíce |
4 kusy |
4 kusy |
Krém | |
250 ml |
250 ml |
125 g |
125 g |
1 lžička |
1 lžička |
1 hrst |
1 hrst |
Postup přípravy
-
Sníh ze 2 bílků, přišlehat 1 PL sladidla, 1 PL mletých mandlí, 2 žloutky
-
Sníh ze 4 bílků, přišlehat 2 PL sladidla, 2 PL kakaa, 4 žloutky
-
Nalit světlé těsto „cik-cak” na pečíci papír, na to opatrně nalit tmavé. Péct na 175 °C 10-12 minut. Zatočit (s papírem) a nechat vychladnout.
Makronutrienty
25%
22%
Čeho | na 100 g | na 1 kus |
---|---|---|
Energetická hodnota | 905 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 216 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
8,66 g
1,74 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,866 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
18,1 g
8,46 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 7,63 g | 0 g |
Sůl | 0,245 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů