Klasické šťouchané brambory jsem nahradila nízkosacharidovou přílohou - kedlubnou. A je to snad ještě lepší! Hlavně: kedlubny mám naše od mamky:)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Příloha | |
|---|---|
|
2 kusy |
2 kusy |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
|
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
100 g |
100 g |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Kedlubnu oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a dáme vařit s kurkumou, dolí a kmínem, stačí cca 5 minut a vypneme, necháme dojít.
-
Mezitím si na sádle orestujeme nadrobno nakrájenou anglickou slaninu, cibulku.
Na tento základ přidáme uvařenoikedlubnu, rozšťoucháme lehce, nechceme kaši.
-
Podáváme v našem případě s pstruhem lososovitým na ghí a šopským salátem, čerstvými bylinkami a špenátem...mňam!
Makronutrienty
25%
19%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 644 kJ | 1 068 kJ |
| Kalorická hodnota | 154 kcal | 255 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
5,93 g
2,41 g |
9,84 g
3,99 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,593 SVJ | 0,984 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
13,1 g
6,46 g |
21,8 g
10,7 g |
| Bílkoviny | 4,4 g | 7,29 g |
| Sůl | 1,47 g | 2,44 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













