- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
350 g |
350 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájejte na drobno a kapustu na tenké proužky.
-
V kastrólu rozehřejte ghí a orestujte na něm cibuli dosklovita. Přidejte proužky kapusty a ještě orestujte.
-
Osolte, promíchejte, kastról zakryjte pokličkou a ztlumte výkon plotýnky. Kapusta pustí vodu a začne se dusit,
-
Jakmile je kapusta měkká, ochuťte ji citrónovou šťávou a podávejte.
Makronutrienty
46%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 268 kJ | 283 kJ |
Kalorická hodnota | 64 kcal | 67,7 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
6,14 g
1,11 g |
6,49 g
1,18 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,614 SVJ | 0,649 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,14 g
2,33 g |
4,38 g
2,47 g |
Bílkoviny | 3 g | 3,18 g |
Sůl | 0,767 g | 0,812 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů