Šťavnatý Roastbeef

Monovaření

Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy

Šťavnatý Roastbeef

Poslyšte, ono to zase neni bůhvíjak těžký udělat dobrej roastbeef

Postup přípravy

  1. Maso odblaníme, svážeme provázkem, aby drželo tvar a ze všech stran dobře osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pokapeme worcestrovou omáčkou. Pak ho položíme na talíř, přikryjeme folií a dáme odpočívat do lednice přes noc.

    Maso odblaníme, svážeme provázkem, aby drželo tvar a ze všech stran dobře osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a pokapeme worcestrovou omáčkou. Pak ho položíme na talíř, přikryjeme folií a dáme odpočívat do lednice přes noc.
  2. Druhý den vyndáme maso z lednice cca hoďku před přípravou, aby získalo pokojovou teplotu. Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Na rozpálenou pánev nalejeme asi 2-3 lžíce oleje a maso na něm zprudka zatáhneme ze všech stran. /z každé cca 2 minutky/.

  3. Pak roštěnou přendáme do pekáčku a nepřiklopené ho pečeme cca 30-35 minut. Já dostala k Vánocům báječný nádobí od Royalty Line se systémem CLICK, takže na pánvi zatáhnu maso, hned ji strčim do trouby a jen odepnu rukojeť

  4. Po těch 35 minutách by maso mělo mít uvnitř něco mezi 54-58 stupni, což je pro roastbeef ideální stav propečení, který můžete kontrolovat kuchyňským teploměrem.

  5. Když je hotovo, vyndáme roštěnou z trouby a necháme ho alespoň 45 minut odpočívat. Jen tak docílíme udržení veškeré šťávy uvnitř masa a nevyteče nám na prkýnko. No a je to! Už stačí jen udělat výbornou domácí tatarku smícháním všech uvedených surovin a vychutnat si šťavnatý plátečky vynikajícího roastbeefu, kterej určitě neděláte naposledy!

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte