Srnčie medajlónky s pažítkovým maslom na grilovanej zelenine
Účastní se soutěže: Osvědčené kuchařské trumfy
Mäsko so zeleninou je ideálny spôsob ako odľahčiť jedálny lístok a nezaťažiť organizmus.
- 1h
- 6 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
1 000 g |
1 000 g |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
50 g |
50 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
| Příloha | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
18 kusů |
18 kusů |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
kořenicí směs provensálské bylinky 1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Chrbát zo srnca opracujeme a nakrájame na medajlónky asi 2 cm hrubé, ochutíme soľou a korením z každej strany a opečieme na rozpálenej panvici s kvapkou olivového oleja. Rozpustené maslo zmiešame s nadrobno nakrájanou čerstvou pažítkou. Opečené mäso obalíme v pažítkovom masle a prikryté necháme odpočinúť.
Makronutrienty
18%
62%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 331 kJ | 1 323 kJ |
| Kalorická hodnota | 79,2 kcal | 316 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,9 g
0,317 g |
11,6 g
1,27 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,29 SVJ | 1,16 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,33 g
11,1 g |
13,3 g
44,2 g |
| Bílkoviny | 10,1 g | 40,5 g |
| Sůl | 0,578 g | 2,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













