Výborný testovací burger
- 1h
- 10 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
Maso | |
---|---|
0,3 kg |
0,3 kg |
0,7 kg |
0,7 kg |
2 kusy |
2 kusy |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 stroužky |
2 stroužky |
2 lžíce |
2 lžíce |
1 lžička |
1 lžička |
petrželka, petrželová nať sušená 1 lžíce |
1 lžíce |
Príprava burgru | |
10 kusů |
10 kusů |
150 g |
150 g |
10 listů |
10 listů |
10 kusů |
10 kusů |
10 lžiček |
10 lžiček |
10 lžiček |
10 lžiček |
1 kus |
1 kus |
2 kusy |
2 kusy |
Postup přípravy
-
1. Zmiešať
2. Urobiť burger velkosti dlane asi 1 cm hrubý
3. Grilovat nebo smažit na pánvici
4. Po obrátení burgru na druhu stranu položiť plátok chedaru aby sa roztiekol
5. Dokončenie burgru podľa chuti:
opečená žemla
majonéza
maso s chedarom
plátok cibuľe
nakrájaná uhorka na plátky
plátok paradajky
šalát
kečup
opečená žemla
Makronutrienty
43%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 817 kJ | 2 519 kJ |
Kalorická hodnota | 195 kcal | 602 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
15,4 g
2,81 g |
47,4 g
8,67 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,54 SVJ | 4,74 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,6 g
4,64 g |
32,6 g
14,3 g |
Bílkoviny | 10 g | 30,9 g |
Sůl | 0,7 g | 2,16 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů