Báječná nízkosacharidová příloha ke králíkovi či jinému masu.
Děkujeme Kačce Kolníkové za lákavý recept :)
- 20m
- 8 kusů
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Špenátové bochánky - LC | |
|---|---|
|
mražený špenát listový, řezaný 250 g |
250 g |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
vláknina psyllium, jitrocelová 2 lžičky |
2 lžičky |
|
mouka mandlová z mandlových jader 2 lžíce |
2 lžíce |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Mražený listový špenát cca půl pytlíku jsem podusila na ghí až se vypařila voda. Do mísy jsem nahrubo nastrouhala 1 mozzarellu, přidala vychladlý špenát, 2 vajíčka, 2 lžičky psyllia,2 PL mandl. mouky, sůl, česnek a vymíchala těstíčko. Nechala chvilku odstát, těsto by mělo být tak akorát ne moc řídké ani moc tuhé, prostě aby drželo tvar
-
Pak jsem rukou udělala koule, dala na plech s pečícím papírem potřený trošku oliváčem.Koule jsem lehce potřela olejem. Pekla jsem v troubě na 190 do upečení cca 15 minut.
Makronutrienty
14%
37%
| Čeho | na 100 g | na 1 kus |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 652 kJ | 415 kJ |
| Kalorická hodnota | 156 kcal | 99,2 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
3,46 g
0,576 g |
2,2 g
0,367 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,346 SVJ | 0,22 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
11,9 g
5,1 g |
7,6 g
3,25 g |
| Bílkoviny | 9,1 g | 5,79 g |
| Sůl | 0,693 g | 0,442 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














