Zdravý zimní lowcarb salát - jako lehká večeře či příloha.
Děkujeme Kateřině Křížové za recept :)
- 5m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Salát | |
|---|---|
|
nivy fit 30% 100 g |
100 g |
|
350 g |
350 g |
|
200 g |
200 g |
|
30 g |
30 g |
|
1 kus |
1 kus |
Postup přípravy
-
Zelí trochu propláchneme, pak k němu nastrouháme jablko (i se šlupkou která obsahuje vlákninu), řepu, nivu/tofu. Ořechy nalámeme na malé kousky a vše smícháme dohromady.
Makronutrienty
41%
23%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 404 kJ | 1 130 kJ |
| Kalorická hodnota | 96,4 kcal | 270 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,09 g
5,18 g |
19,8 g
14,5 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,709 SVJ | 1,98 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,35 g
2,53 g |
17,8 g
7,07 g |
| Bílkoviny | 4,03 g | 11,3 g |
| Sůl | 0,942 g | 2,64 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














