Skvělý nízkosacharidový (lowcarb) oběd či večeře ze sezónních surovin od Lady Michové, děkujeme:).
- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Hmota | |
|---|---|
|
8 kusů |
8 kusů |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
na kostičky 300 g |
300 g |
|
2 kusy |
2 kusy |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
2 špetky |
2 špetky |
|
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Na oleji si orestujeme cibuli, zvlášť cuketu na plátky nakrájenou.
Vše smícháme v míse a vylijeme na rozpálenou větší pánev s trochou oleje. Smažíme pomalu na mírném plameni. Pak otočíme pomocí talíře, necháme sklouznout zpět na pánev a smažíme i z druhé strany.
-
Tortilla se dá jíst samozřejmě i teplá, ale nejlépe chutná vychlazená, zvláště v tomto horkém počasí. Je velmi lahodná a šťavnatá.
-
Každý si může zvolit ingredience podle chuti, fantazii se meze nekladou.
Makronutrienty
16%
47%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 446 kJ | 1 400 kJ |
| Kalorická hodnota | 107 kcal | 335 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
2,95 g
0,673 g |
9,27 g
2,11 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,295 SVJ | 0,927 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,72 g
2,01 g |
21,1 g
6,31 g |
| Bílkoviny | 8,75 g | 27,5 g |
| Sůl | 1,22 g | 3,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














