Špagety ala arrabiata

Jídelní plán

Špagety ala arrabiata

Tyto pikantní špagety jsou vynikající pro milovníky ostřejších jídel. Pokud je máte raději jemnější, prostě vynechte papričky:)

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme dle návodu na obale.

    Cibulku nakrájíme najemno, česnek prolisujeme. Chilli můžete nakrájet na kolečka a osmahnout na oleji jako první, nebo najemno a restovat dohromady s cibulkou a sardinkami. Na kolečka bude ozdobnější - budete sypat až navrch na těstoviny - a také nebude tak pálit. My volíme nakrájet najemno a přidat do omáčky.

    Přidáme nahrubo nasekané bazalkové listy - část si můžeme nechat na ozdobu.

    Cibulku orestujeme na oleji dozlatova, přidáme česnek a scezené sardinky. Restujeme, ale dáváme pozor, aby se směs nechytla. Přidáme drcená rajčata, bazalku a na mírném plameni necháme probublávat, dokud se omáčka nezredukuje. Osolíme, opepříme dle chuti.

    Servírujeme posypané parmazánem, můžeme zasypat také trochou bazalky a případně i osmahlou chilli papričkou.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte