Trochu jiná rybí polévka.
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
160 g |
160 g |
200 g |
200 g |
160 g |
160 g |
160 g |
160 g |
60 g |
60 g |
200 g |
200 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme vařit. Po cca 5 minutách přidáme rybí filety.
-
Když je maso a zelenina téměř měkká, zalijeme smetanou a přidáme pórek, nakrájený na nudličky. Společně vaříme dalších cca 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a rybí omáčkou.
-
Nakonec přidáme krevety, které už bývají předvařené, tak je stačí jen nechat přejít varem, aby neztvrdly.
Makronutrienty
27%
49%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 320 kJ | 764 kJ |
Kalorická hodnota | 76,4 kcal | 183 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,1 g
2,09 g |
9,81 g
5 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,41 SVJ | 0,981 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,63 g
5,92 g |
8,68 g
14,1 g |
Bílkoviny | 7,4 g | 17,7 g |
Sůl | 1,18 g | 2,81 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů