Smetanová rybí polévka

Marcela Šlehofrová - Vaříme bez tuku

Trochu jiná rybí polévka.

Smetanová rybí polévka

Suroviny pro 4 osoby

Čeho Kolik
kapr filet 160 g
krevety loupané 200 g
mrkev 160 g
petržel kořenová 160 g
pórek 60 g
smetana na vaření 200 g
rybí omáčka 2 lžičky
muškátový ořech mletý 1 špetka
pepř černý mletý 1 špetka
sůl 1 lžička

Postup přípravy

  1. Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme vařit. Po cca 5 minutách přidáme rybí filety.

  2. Když je maso a zelenina téměř měkká, zalijeme smetanou a přidáme pórek, nakrájený na nudličky. Společně vaříme dalších cca 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a rybí omáčkou.

  3. Nakonec přidáme krevety, které už bývají předvařené, tak je stačí jen nechat přejít varem, aby neztvrdly.

Makronutrienty

Čeho na 100 g na 1 porci

Alergeny

Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů