Smetanová rybí polévka
Trochu jiná rybí polévka.
- 15m
- 4 porce
- středně obtížné
- Evropská
- Historické
- Lchf, low carb
- Obědy a večeře
- Polévky
- Vaření
- Vaříme ze základu
- Záchranářské recepty
Suroviny pro 4 osoby
Čeho | Kolik |
---|---|
kapr filet | 160 g |
krevety loupané | 200 g |
mrkev | 160 g |
petržel kořenová | 160 g |
pórek | 60 g |
smetana na vaření | 200 g |
rybí omáčka | 2 lžičky |
muškátový ořech mletý | 1 špetka |
pepř černý mletý | 1 špetka |
sůl | 1 lžička |
Postup přípravy
-
Očištěnou kořenovou zeleninu nakrájíme na proužky a dáme vařit. Po cca 5 minutách přidáme rybí filety.
-
Když je maso a zelenina téměř měkká, zalijeme smetanou a přidáme pórek, nakrájený na nudličky. Společně vaříme dalších cca 5 minut. Ochutíme solí, pepřem, nastrouhaným muškátovým oříškem a rybí omáčkou.
-
Nakonec přidáme krevety, které už bývají předvařené, tak je stačí jen nechat přejít varem, aby neztvrdly.
Makronutrienty
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 2. Korýši a výrobky z nich
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 4. Ryby a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů