Slané parmazánové sušenky bez lepku, laktózy

Radka

Slané parmazánové sušenky bez lepku, laktózy

Rádi zobete něco pikantního a ne moc moučného? Zkuste tyhle sušenky. Z uleželého sýru Gran Moravia jsou lehce pikantní a plné bílkovin. Využít se dá i jiný uzrálý sýr parmazánového typu bez laktózy.

Postup přípravy

  1. Troubu rozehřejeme na 180°C. Plech vyložíme pečícím papírem. Bílky vyšleháme se špetkou soli a vinným octem do tuhého sněhu.

    Do sněhu přisypeme jemně nastrouhaný sýr a škrob. Opatrně promícháme silikonovou stěrkou v těstíčko.

  2. Z těstíčka vlhkýma rukama odebíráme kousky (nemačkáme) a vytvoříme kuličky o průměru cca 2 cm, které mírně zploštíme. Do středu píchneme nesolenou vyloupanou pistácii nebo mandlí a pečeme do zlatavého zbarvení asi 15 minut. Sušenky necháme vychladnout na mřížce a podáváme např. ke sklence dobrého bílého vína.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte