SHAKSHUKA - LC

Mirka Litvanová

Účastní se soutěže: Voňavé vaření

SHAKSHUKA - LC

Mleté maso, rajčata...a skvělý nízkosacharidový (lowcarb) oběd je hotový za chvilku :), oblíbený v Mexiku...

Postup přípravy

  1. Na pánvi rozehřát ghí, přidat cibuli a za občasného míchání restovat doměkka. Přidat česnek, papriku, maso a koření. Po mírném změknutí papriky přidat pokrájená rajčata a rajčatový protlak. Snížit plamen a nechat probublávat asi 15 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne.

  2. Lžící udělat do omáčky tři důlky a do každého rozklepnout jedno vejce. Zakrýt pokličkou a vařit cca 5 minut, žloutky by měli zůstat polotekuté. Před podáváním opatrně promíchat bílky s omáčkou. Posypat zeleniskem ... a sníst :)

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte