Mleté maso, rajčata...a skvělý nízkosacharidový (lowcarb) oběd je hotový za chvilku :), oblíbený v Mexiku...
- 30m
- 3 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Směs | |
---|---|
1 lžíce |
1 lžíce |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
1 kus |
125 g |
125 g |
400 g |
400 g |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 kusy |
3 kusy |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 g |
1 g |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Na pánvi rozehřát ghí, přidat cibuli a za občasného míchání restovat doměkka. Přidat česnek, papriku, maso a koření. Po mírném změknutí papriky přidat pokrájená rajčata a rajčatový protlak. Snížit plamen a nechat probublávat asi 15 minut, dokud omáčka lehce nezhoustne.
-
Lžící udělat do omáčky tři důlky a do každého rozklepnout jedno vejce. Zakrýt pokličkou a vařit cca 5 minut, žloutky by měli zůstat polotekuté. Před podáváním opatrně promíchat bílky s omáčkou. Posypat zeleniskem ... a sníst :)
Makronutrienty
32%
39%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 361 kJ | 1 079 kJ |
Kalorická hodnota | 86,3 kcal | 258 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,33 g
2,26 g |
15,9 g
6,77 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,533 SVJ | 1,59 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,76 g
1,95 g |
14,2 g
5,83 g |
Bílkoviny | 6,36 g | 19 g |
Sůl | 0,774 g | 2,31 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů