Rychlé lowcarb jídlo - zdravé a chutné, tak to má být!
Děkujeme Věře Husákové za tip :)
- 10m
- 1 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Omeleta | |
---|---|
0,5 kusu |
0,5 kusu |
šunka, (kvalitní výběrová nebo nejvyšší jakosti) 30 g |
30 g |
2 kusy |
2 kusy |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Kedlubnu na skus uvařím v osolené vodě s trochou kurkumy, na lžíci sádla opeču, přidám nakrájenou šunku a zaliji 2 rozšlehanými vejci. Pod pokličkou na mírném ohni opeču, pomocí talíře otočím a dopeču, potřu hořčicí a dám zeleninu.
Makronutrienty
15%
41%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 626 kJ | 1 292 kJ |
Kalorická hodnota | 150 kcal | 309 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,54 g
1,68 g |
7,31 g
3,47 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,354 SVJ | 0,731 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,5 g
3,49 g |
21,8 g
7,22 g |
Bílkoviny | 9,94 g | 20,5 g |
Sůl | 1,85 g | 3,82 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů