- 5m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Knedlík | |
---|---|
nebo jiný čerstvý sýr, já používám Boník 50 g |
50 g |
1 špetka |
1 špetka |
1 kus |
1 kus |
mouka z lupiny bílé, vlčího bobu jedna lžíce 8 g |
8 g |
jedna lžíce 5 g |
5 g |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 0,3 lžičky |
0,3 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
na vymazání hrnku 2 g |
2 g |
Postup přípravy
-
Knedlík
Vejce se sýrem a se solí důkladně promíchat v misce. Přidat lupinovou mouku, bramborovou vlákninu a prášek do pečiva. Opět důkladně promíchat. Podle potřeby přidat mléko.
Směs je kašovitá a je lepší, když je spíše řidší konzistence.
Těsto přelít do hrnku vymazaného máslem a dát do mikrovlnky na 2,5 minuty.
-
Odkaz na recept na segedínský guláš:
https://www.jidelniplan.cz/recepty/segedinsky-gulas-lc-1?stranka=8
Makronutrienty
12%
37%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 841 kJ | 0 J |
Kalorická hodnota | 201 kcal | 0 cal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,66 g
2,03 g |
0 g
0 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,366 SVJ | 0 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
15,2 g
5,11 g |
0 g
0 g |
Bílkoviny | 11,1 g | 0 g |
Sůl | 1,27 g | 0 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 13. Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů