- 30m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Pomazánka | |
|---|---|
|
100 g |
100 g |
|
200 ml |
200 ml |
|
10 listů |
10 listů |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
100g pohanky lámanky zalijeme 200ml vody a necháme pod pokličkou 15minut odstát.
-
Pohanku přesuneme do mixéru, přidáme cca 10lístků čerstvé šalvěje, lžíci octa, lžíci dobrého oleje, lžičku soli, lžičku pikantní hořčice a pepř dle chuti. Dobře rozmixujeme a podáváme s chlebem, nebo jako dip k pečeným bramborám, zelenině, či salátu.
Makronutrienty
79%
9%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 549 kJ | 461 kJ |
| Kalorická hodnota | 131 kcal | 110 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
22,9 g
0,177 g |
19,3 g
0,149 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 2,29 SVJ | 1,93 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
3,38 g
0,472 g |
2,84 g
0,396 g |
| Bílkoviny | 2,74 g | 2,3 g |
| Sůl | 1,86 g | 1,56 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů













