Salát z máslové dýně a jablek

Kateřina Gallinová

Účastní se soutěže: Chutné svačinky

Salát z máslové dýně a jablek

Ještě nedávno jsem netušila, že se máslová dýně dá jíst i syrová. Ale děti jsou zvídavé, chtěly ochutnat, proto jsem prověřila, jestli můžou. A tak jsem nakonec dýňovou polévku neuvařila, nebylo z čeho. Pokud chcete, můžete do salátu přidat i jablečnou šťávou proslazené kanadské brusinky (klikvy) či vlašské ořechy, budou se do něj hodit, ale já zrovna neměla doma ani jedno z toho.

Postup přípravy

  1. Dýni oloupejte a zbavte semínek, jablka oloupejte a zbavte jádřinců. Syrovou dýni i jablka nahrubo nastrouhejte, dýně by mělo být přibližně dvojnásobné množství jak jablek. Promíchejte a ihned podávejte nebo salát zakryjte a uložte do chladničky.

Líbil se vám recept? Sdílejte

Tiskněte