- 5m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Salát | |
|---|---|
|
120 g |
120 g |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
30 g |
30 g |
|
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Rukolu omyjeme, rajče nakrájíme Pomeranč oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zakápneme 4 kapkami olivového oleje, osolíme. Salát promícháme.
-
Semínka opražíme nasucho na pánvi do světle hnědé barvy. Horká semínka nasypeme na salát a znovu vše promícháme.
Tip
Semínka do salátu sypeme horká, salát pak více voní.
Makronutrienty
44%
20%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 367 kJ | 614 kJ |
| Kalorická hodnota | 87,7 kcal | 147 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,33 g
2,41 g |
12,2 g
4,02 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,733 SVJ | 1,22 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,01 g
0,593 g |
10 g
0,992 g |
| Bílkoviny | 3,28 g | 5,48 g |
| Sůl | 0,344 g | 0,575 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů
