Indické saláty jsou pikantní a osvěžující.
- 15m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
240 g |
240 g |
400 g |
400 g |
480 g |
480 g |
180 g |
180 g |
50 g |
50 g |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
0,25 lžičky |
0,25 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Zeleninu nakrájejte na kousky, zalijte dresinkem ze smetan a koření a promíchejte :) L=pe chutná aspoň trochu uležené.
Samozřejmě můžete použít jinou zeleninu a experimentovat s kořením. Skvělá je uvařená opečená brambora. Indové totiž nepoužívají brambory jako přílohu, ale jako druh zeleniny. Vyzkoušejte, je to skvělé :) Kdo honí bílkoviny, může přidat vajíčko.
Makronutrienty
35%
14%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 297 kJ | 1 006 kJ |
Kalorická hodnota | 70,9 kcal | 241 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,02 g
1,93 g |
13,6 g
6,55 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,402 SVJ | 1,36 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
5,84 g
1,73 g |
19,8 g
5,88 g |
Bílkoviny | 1,58 g | 5,35 g |
Sůl | 0,252 g | 0,857 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů