Rukolu jsem si zamilovala a teď navíc i polníček, sluníčko nám moc nesvítí a počasí je spíš aprílové, tak si pojďme dopřát nějaké vitamínky.
- 10m
- 1 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
| Salát | |
|---|---|
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
10 kusů |
10 kusů |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Rokolu a polníček opláchneme, nakrájíme si rajčata, cibulku, smícháme, zakápneme olivovým olejem, šťávou z limetky a na vrch přidáme pokrájený balkánský sýr.
Makronutrienty
27%
30%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 384 kJ | 1 592 kJ |
| Kalorická hodnota | 91,8 kcal | 380 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
4,15 g
0,996 g |
17,2 g
4,13 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,415 SVJ | 1,72 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
6,71 g
3,91 g |
27,8 g
16,2 g |
| Bílkoviny | 4,71 g | 19,5 g |
| Sůl | 0,444 g | 1,84 g |
Alergeny
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














