Hlíva ústřičná je pro tělo velmi prospěšná, jako salát velmi chutná a zdravá nízkosacharidová večeře či svačina.
Děkujeme Božence Vaculkové :)
- 15m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
250 g |
250 g |
1 kus |
1 kus |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
0,5 kusu |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 100 g |
100 g |
10 kusů |
10 kusů |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
Postup přípravy
-
Hlívu si povaříme v osolené vodě.
Mezitím si vše ostatní nakrájíme, přidáme schladlou nakrájenou hlívu, promícháme a dáme uležet do lednice.
Makronutrienty
35%
28%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 306 kJ | 1 153 kJ |
Kalorická hodnota | 73,2 kcal | 276 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
4,38 g
0,508 g |
16,5 g
1,91 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,438 SVJ | 1,65 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,73 g
2,27 g |
17,8 g
8,53 g |
Bílkoviny | 3,54 g | 13,4 g |
Sůl | 0,509 g | 1,92 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů