- 20m
- 4 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Salát | |
---|---|
500 g |
500 g |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
Postup přípravy
-
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky.
Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu.
Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme.
Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Zelí, mrkev a cibuli nastrouháme na hrubém struhadle nebo nakrájíme na nudličky.
Přidáme sůl, pepř, kmín a cukr a důkladně promícháme, aby zelí pustilo šťávu.
Přidáme citronovou šťávu, jogurt a zakysanou smetanu a opět promícháme.
Ideální je nechat odležet v chladu alespoň 2 hodiny.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
-
Podáváme jako přílohu k pečenému masu nebo k řízkům.
Makronutrienty
68%
15%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 197 kJ | 383 kJ |
Kalorická hodnota | 47 kcal | 91,6 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
7,39 g
1,98 g |
14,4 g
3,86 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,739 SVJ | 1,44 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
1,88 g
0,483 g |
3,66 g
0,943 g |
Bílkoviny | 1,63 g | 3,19 g |
Sůl | 0,806 g | 1,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů