Pečené papriky by se měly do týdne sníst, ale v lednici prý vydrží naložené až měsíc. No nemohu potvrdit, protože mě vydržely něco málo přes 24 hodin. I když je teda pravda, že jsem měla jenom malé množství - ze 3 barevných paprik. Každopádně v sezóně se na ně chystám a naložím jich do lednice pořádnou zásobu.
- 1h
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Papriky | |
---|---|
300 g |
300 g |
100 ml |
100 ml |
2 kusy |
2 kusy |
50 ml |
50 ml |
2 g |
2 g |
bylinky čerstvé směs, bouquet garni 5 g |
5 g |
Postup přípravy
-
Papriky očistěte a rozkrájejte na díly
-
Gril v troubě rozehřejte na 200 stupňů
-
Naporcované papriky vložte na suchý plech nebo do zapékací mísy a dejte péct pod gril do trouby přibližně na půl hodiny
-
Pokud nemáte v troubě gril, můžete papriky upéct, jen je před pečením je zacákejte trochou olivového oleje, podle druhu trouby bude pečení trvat přibližně 35-40 minut
-
Pokud by se vám papriky nepekly stejnoměrně, přeskládejte je dle potřeby tak, aby se všechny opekly stejně - slupky paprik mají být až černé
-
Po upečení přiklopte zapékací nádobu víkem nebo přendejte papriky do igelitového sáčku asi na 10 minut - aby se zapařily a pak oloupejte, nebojte, při správně upečených paprikách to jde samo
-
Oloupané papriky naskládejte do nádoby, zasypejte bylinkami - já měla jenom sušené - provensálské
-
Pokud budete dávat papriky na sebe po vrstvách, tak každou posypejte hrubou solí a bylinkami a můžete dát plátky česneku - na ten já jaksi zapomněla
-
V misce metličkou rozmíchejte olivový olej s octem a směsí zalijte papriky
-
Nechte marinovat do druhého dne, aby se sůl rozpustila a papriky stihly natáhnout všechny chutě
Alergeny
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů