Další varianta sabdží.
- 30m
- 6 porcí
- jednoduché
Potřebné suroviny
450 g |
450 g |
300 g |
300 g |
450 g |
450 g |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 lžíce |
2 lžíce |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžička |
1 lžička |
8 lžic |
8 lžic |
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Na rýžovém olej udělejte čóns, tj. na rozpáleném oleji rychle orestujte všechno koření, kromě garam masaly. Přidejte na kostičky nakrájené brambory a několik minut opékejte. Přidejte na plátky nakrájenou mrkev, hrášek a nadrobno květák, podlijte vodou a poduste a skus. Vody dejte málo, abyste všechnu vydusili. Stáhněte z plamene, přidejte sůl, garam masalu a jogurt. Zamíchejte a máte hotovo :)
Ideální přílohou je rýže, ale i bulgur, tarhoňa nebo třeba kus-kus.
Makronutrienty
64%
12%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 386 kJ | 941 kJ |
Kalorická hodnota | 92,4 kcal | 225 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
11,9 g
2,49 g |
29 g
6,06 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 1,19 SVJ | 2,9 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
4,45 g
0,643 g |
10,8 g
1,57 g |
Bílkoviny | 2,3 g | 5,59 g |
Sůl | 0,504 g | 1,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů