- 10m
- 2 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Polévka | |
---|---|
1 kus |
1 kus |
100 g |
100 g |
1 kus |
1 kus |
400 ml |
400 ml |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Mrkev očistíme a nakrájíme na velmi tenká kolečka a dáme vařit do vývaru.
Zatímco se mrkev vaří, nakrájíme na proužky pórek a přidáme do polévky.
-
Do vařící polévky rozklepneme vajíčko a rozmícháme. Dochutíme solí a krátce necháme přejít varem, a nakonec přidáme čerstvou nať.
Makronutrienty
55%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 112 kJ | 370 kJ |
Kalorická hodnota | 26,8 kcal | 88,4 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,16 g
1,2 g |
10,4 g
3,95 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,316 SVJ | 1,04 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
0,925 g
8,93 g |
3,05 g
29,4 g |
Bílkoviny | 1,69 g | 5,57 g |
Sůl | 0,677 g | 2,23 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů