Dnes klasický kuřecí vývar se zeleninou. Měla jsem chuť na nějakou nízkosacharidovou zavarku do polévky a tak jsem zkusila a vyšlo skvěle na poprvé :)
- 5m
- 3 porce
- jednoduché
Potřebné suroviny
Těsto | |
---|---|
2 kusy |
2 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
1 lžička |
2 lžíce |
2 lžíce |
0,5 lžičky |
0,5 lžičky |
2 špetky |
2 špetky |
Postup přípravy
-
Vejce vidličkou rozvedlam a pak přidám suché ingredience. Těsto nesmí být tekute, musí byt husté. Pak lze přes haluskovac udělat noky do polévky a nebo lžičkou. Vařit stačí cca 3 min. Jsou výborné a jemné.
Makronutrienty
9%
52%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 747 kJ | 339 kJ |
Kalorická hodnota | 179 kcal | 81 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
2,43 g
0,708 g |
1,1 g
0,321 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,243 SVJ | 0,11 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
10,9 g
2,83 g |
4,95 g
1,28 g |
Bílkoviny | 14,7 g | 6,66 g |
Sůl | 2,66 g | 1,2 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů