- 2h
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Maso | |
|---|---|
|
hovězí maso, nízký roštěnec, roštěná 300 g |
300 g |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžička |
1 lžička |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
100 g |
100 g |
Postup přípravy
-
Cibuli nakrájíme na jemno a vložíme do hrnce společně s masem a kořením.
Sušené houby rozdrobíme na drobné kousky a přidáme do hrnce. Podlijeme vodou a dusíme.
Dusíme až maso změkne. Během dušení podle potřeby podléváme teplou vodou.
-
Ve troše studené vody rozmícháme mouku a zahustíme omáčku. Povaříme ještě asi 15 minut.
Pórek nakrájíme na kolečka, kterými posypeme na talíři každý plátek masa. Podáváme s rýží.
Makronutrienty
20%
52%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 658 kJ | 1 726 kJ |
| Kalorická hodnota | 157 kcal | 412 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
6 g
0,969 g |
15,7 g
2,54 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,6 SVJ | 1,57 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
8,18 g
14,9 g |
21,4 g
39,1 g |
| Bílkoviny | 15,2 g | 40 g |
| Sůl | 0,351 g | 0,919 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














