Lehoučký lowcarb dezert - rychle hotový a velmi rychle snědený.
Děkujeme Kačce Kolníkové za krásný recept :)
- 20m
- 10 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
| Těsto | |
|---|---|
|
4 kusy |
4 kusy |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 špetka |
1 špetka |
|
mouka mandlová z mandlových jader 3 lžíce |
3 lžíce |
|
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 6 g |
6 g |
| Krém | |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 lžíce |
1 lžíce |
|
1 kus |
1 kus |
|
1 hrst |
1 hrst |
|
20 g |
20 g |
Postup přípravy
-
4 vejce oddělit žloutky a bílky.
Žloutky vyšlehat s 1 lžící povoleného sladidla do pěny. Bílky se špetkou soli vyšlehat v tuhý sníh.
-
Do vyšlehaných žloutků zamíchat 3 lžíce mandlové mouky, půlku prášku do pečiva bez fosfátů a lehce vmíchat sníh. Těsto rozetřít na plech s pečícím papírem potřený oliváčem. Péct na 180 stupňů do růžova. Po upečení sundat i s papírem z plechu a nechat chvilku vychladnout.
-
Obrátit, sloupnout papír (jde to dobře).
Náplň mám vyšlehanou smetanu 31% se sladidlem dle chuti a 1 tučný tvaroh. Touto náplní jsem potřela placku, na to jsem pokladla kousky jahod a zasypala strouhanou čokoládou 85 %.
Zarolovat a dát vychladit.
Makronutrienty
23%
25%
| Čeho | na 100 g | na 1 porci |
|---|---|---|
| Energetická hodnota | 840 kJ | 739 kJ |
| Kalorická hodnota | 201 kcal | 177 kcal |
|
Sacharidy
z toho cukry |
7,15 g
3,09 g |
6,29 g
2,72 g |
| Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,715 SVJ | 0,629 SVJ |
|
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
16,2 g
7,73 g |
14,3 g
6,8 g |
| Bílkoviny | 7,97 g | 7,02 g |
| Sůl | 0,449 g | 0,396 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů














