Pokud pořád bojujete s odpoledními svačinami, todle je docela fajn sváča - na dva dny. Jeden den teplá a druhý studena.
Více inspirace na INSTAGRAMU www.instagram.com/b_to_my_b/
- 35m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Hmota | |
---|---|
250 g |
250 g |
bílý sýr v nálevu, balkánský typ 50 g |
50 g |
3 kusy |
3 kusy |
1 lžička |
1 lžička |
1 kus |
1 kus |
10 kusů |
10 kusů |
0,3 kusu |
0,3 kusu |
Postup přípravy
-
Na ghí pomalu osmahnu cibuli na kolečka a odstavím. Ricottu smíchám s vejci a s většinou feta sýru, pokud potřebuji, ještě dosolím, ale mě většinou stačí slaný feta sýr. Vyleji do menšího vymazaného pekáčku.
-
Navrch zatlačím do ricotty cherry na půlky, cuketu na slabá kolečka a posypu cibulkou a zbytkem feta sýru. Peču tak půl hoďky, aby zelenina byla už lehce zlatá. Určitě se k nákypu hodí nějaký ten dip, klidné jogurt s česnekem, nebo bazalkou. Já dělala tentokrát guacamole a je to asi nejlepší kombinace ????
Makronutrienty
18%
40%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 461 kJ | 1 969 kJ |
Kalorická hodnota | 110 kcal | 471 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
3,24 g
0,576 g |
13,9 g
2,46 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,324 SVJ | 1,39 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
7,72 g
4,34 g |
33 g
18,6 g |
Bílkoviny | 7,34 g | 31,4 g |
Sůl | 0,235 g | 1,01 g |
Alergeny
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů