
- 10m
- 2 porce
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Pomazánka | |
---|---|
1 svazek |
1 svazek |
200 g |
200 g |
40 g |
40 g |
uvařená 3 kusy |
3 kusy |
2 špetky |
2 špetky |
1 špetka |
1 špetka |
2 lžičky |
2 lžičky |
1 lžíce |
1 lžíce |
Postup přípravy
-
Očištěné ředkvičky nastrouháme najemno, osolíme a po chvilce vymačkáme vodu.
Přidáme ostatní suroviny a promícháme.
Makronutrienty
6%
29%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 829 kJ | 2 381 kJ |
Kalorická hodnota | 198 kcal | 569 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
1,62 g
1,87 g |
4,66 g
5,38 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,162 SVJ | 0,466 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
17,8 g
7,32 g |
51,3 g
21 g |
Bílkoviny | 8,08 g | 23,2 g |
Sůl | 0,718 g | 2,06 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů