
I česká klasika se dá udělat nízkosacharidově (low carb), tedy zdravě :), děkujeme Věře Husákové za recept :)
- 5h
- 8 porcí
- středně obtížné
Potřebné suroviny
Plecko | |
---|---|
150 g |
150 g |
70 ml |
70 ml |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
1 lžíce |
3 lžíce |
3 lžíce |
6 kusů |
6 kusů |
Knedlík - 2 porce | |
3 lžíce |
3 lžíce |
1 kus |
1 kus |
kypřící prášek do pečiva bez fosfátů 1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 špetka |
1 lžíce |
1 lžíce |
100 g |
100 g |
1 hrst |
1 hrst |
1 lžička |
1 lžička |
Postup přípravy
-
Česnek utřu se solí a smíchám se zbytkem surovin, ze všech stran potřu maso a nechám přes noc odležet. Troubu předehřeji na 160°C a peču přikryté 3 hodiny, odklopím, zvýším na 180°C a peču ještě zhruba půl až hodinu.
-
Na knedlík vše umixuji a v mikrovlnce vlním 3 minuty. Když vychladne, tak nakrájím a opeču na sádle.
Makronutrienty
11%
23%
Čeho | na 100 g | na 1 porci |
---|---|---|
Energetická hodnota | 1 325 kJ | 870 kJ |
Kalorická hodnota | 317 kcal | 208 kcal |
Sacharidy
z toho cukry |
5,08 g
0,999 g |
3,33 g
0,656 g |
Sacharidové výměnné jednotky (10 g) | 0,508 SVJ | 0,333 SVJ |
Tuky
z toho nasycené mastné kyseliny |
29,4 g
6,52 g |
19,3 g
4,28 g |
Bílkoviny | 10,1 g | 6,62 g |
Sůl | 3,91 g | 2,57 g |
Alergeny
- 1. Obiloviny obsahující lepek
- 3. Vejce a výrobky z nich
- 5. Jádra podzemnice olejné (arašídy) a výrobky z nich
- 6. Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- 7. Mléko a výrobky z něj
- 8. Suché skořápkové plody, tj. mandle, lískové ořechy, ořechy
- 9. Celer a výrobky z něj
- 10. Hořčice a výrobky z ní
- 11. Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
- 12. Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
Přesné informace najdete ve složení konkrétních produktů